Vi har masser af plads og ledige job Ringkøbing-Skjern

FAQ - Job 

Hvor finder jeg et job?
Hvad er et tilflytterjob?

Tilflytterjobordningen er et tilbud til dig, der gerne vil flytte til Ringkøbing-Skjern Kommune. Eller for dig, der flytter hertil, fordi din partner har fået job i området.

Ordningen betyder, at du kan få formidlet et par linjer om dig selv plus dit CV direkte til over 700 lokale virksomheder og andre interessenter. Og måske er du så lige den, som en af virksomhederne står og mangler til et job.

Det er Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, der står for tilflytterjobordningen, men du skal uploade dit CV direkte fra vores side her: Send dit CV.

På maillisten er der både private og offentlige virksomheder, institutioner, organisationer og repræsentanter fra Ringkøbing-Skjern Kommune, der står sammen om at tilbyde job til potentielle tilflyttere.

Hvordan er jobmulighederne?

Der er gode og mange forskellige jobmuligheder i både offentlige og private virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi har en af landets laveste ledighedsprocenter, og samtidig har vi mange virksomheder præget af udvikling, vækst og eksport.

Vi er ekstra stærke inden for energi, produktionsindustri, turisme samt fødevarer og landbrug. Det og eksempler på arbejdspladser kan du se mere om her: Erhvervslivet tilbyder.

Her kan du finde de aktuelle jobtilbud.

Har I tilbud til iværksættere?

Ja, der er tradition for initiativer og iværksætteri i Ringkøbing-Skjern Kommune.

I samarbejde mellem kommunen og Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd er der en række tilbud til iværksættere. Blandt andet om rådgivning, udviklings- og kontorfællesskaber, som du kan se mere om her på siden: Bliv iværksætter.  

FAQ - Boliger

Hvor kan jeg bo?

Ringkøbing-Skjern Kommune er geografisk Danmarks største kommune, så vi har masser af plads, hvor du kan bo. Så det afhænger af, hvad du ønsker og også af hvordan du vil bo.

Du kan få mere at vide om at bo i de største byer i kommune, i landsbyer, på landet eller ved vandet her på siden Hvor vil du bo? 

Hvor finder jeg en lejebolig?

På siden her: Boliger til leje kan du finde kontaktoplysninger på både boligforeninger og private udlejere for områderne i og omkring de fem største byer i kommunen. Tøv ikke. Ring eller skriv til dem. De vil gerne i kontakt med tilflyttere.

Vær opmærksom på mulighederne for at melde dig ind i en boligforening. Flytter du hertil, fordi du har fået et job inden for kommunegrænsen, så har du mulighed for at rykke foran på ventelisten til en lejlighed i en boligforening,.

Ringkøbing-Skjern Kommune er geografisk landets største kommune, så har du brug for lige at se, hvordan byer og landsbyer er placeret, så kig på kortet her: Find alle byer og landsbyer på kortet. Her kan du også trykke dig videre til flere oplysningerne om byerne.

Hvor kan jeg købe en bolig?

På siden her: Boliger til salg finder du en liste over alle ejendomsmæglerne i kommunen, fordelt efter områderne i og omkring de største byer: Ringkøbing, Skjern, Videbæk, Tarm og Hvide Sande.

På siden Hvordan vil du bo kan du se eksempler på aktuelle boliger til salg i byerne, i landsbyerne og langt ude på landet plus ved vandet.

Du kan selvfølgelig også altid vælge at søge på nettet om boliger til salg i hele Ringkøbing-Skjern Kommune eller under bestemte postnumre.

Du får meget for pengene og kan få overskud på budgetkontoen, hvis du køber bolig i Ringkøbing-Skjern Kommune i sammenligning med større byer. Læs mere i analysen her.

Kan jeg købe en byggegrund?

Ja, der er mange muligheder for at finde en byggegrund til drømmehuset

Søg på nettet eller kontakt ejendomsmæglerne, der både har boliger og byggegrunde til salg. Find kontaktoplysningerne på listen over ejendomsmæglere på siden Boliger til salg. Eller se her de mange kommunale byggegrunde til salg.

FAQ - børn

Kan jeg få passet mine børn?

Ja. I Ringkøbing-Skjern Kommune er der pasningsgaranti. Garantien i kommunens forskellige tilbud om børnepasning dækker fra barnet er 26 uger gammelt til og med 3. klasse.

På siden her: Børn og daginstitutioner kan du se mere om alle kommunens tilbud til børnefamilier. Blandt andet om de forskellige pasningsmuligheder og adgangen til den digitale pladsanvisning, som skal bruges til ansøgning om børnepasning.

I Ringkøbing-Skjern Kommune er der både private og kommunale dagplejere. For de yngste har kommunen også 24 vuggestueafdelinger, som enten er tilknyttet en institution for børn indtil skolealderen eller en aldersintegreret institution for børn til og med 3. klasse.

Der er 31 børnehaver og aldersintegrerede daginstitutioner plus én specialbørnehave i kommunen.

Der er desuden 10 private daginstitutioner.

Tryk her og se daginstitutionernes placering på et kort. Vælg institutionstypen på laglisten i menuen. 

Kan jeg få tilskud til pasning af egne børn?

Ja. Forældre med børn i alderen 26 uger til 4 år har efter særlige regler mulighed for at vælge at søge om tilskud til pasning af egne børn. Det kan du se mere om her på kommunens hjemmeside om tilskud til pasning.

Hvor kan mine børn komme i skole?

Ringkøbing-Skjern Kommune er Danmarks geografisk største kommune, så er der mange og mindre skoler fordelt rundt i kommunen. De små skoler klarer sig godt, men der tages politisk tages stilling til en skoles fremtid, hvis prognoserne for elevtallet på en skole nærmer sig 75 elever.

Der er 19 folkeskoler, og det gennemsnitlige elevtal er på 17 i klassen (2022) i følge Danmarks Statistik. Landsgennemsnittet er på 20,8.

Der er 10 friskoler i kommunen.

Læs mere på siden: Børn og skoler og på kommunens hjemmeside

Tryk her og se skolernes placering på et kort. Vælg skoletypen på laglisten i menuen.  

Hvad med hjemmeundervisning?

Der er forskellige regler, hvis du foretrækker at give dine børn hjemmeundervisning. 

Kommunen skal føre tilsyn og kan holde prøver for at sikre, at hjemmeundervisningen står mål med det, der kræves i folkeskolen.

Læs mere på kommunens hjemmeside om hjemmeundervisning.

FAQ - Fritid

Hvad sker der?

Der sker rigtig meget i Ringkøbing-Skjern Kommune. Der er omkring 1.800 foreninger, der byder på aktiviteter inden for alle område.

Find foreningerne her. Og se eller søg i de aktuelle tilbud i Ringkøbing-Skjern Kommune på siden: Det sker.

Her er højt til loftet med et alsidigt kulturliv. Der er masser af plads og altid åbent i Naturens Rige, som kommunen også kaldes. Her er plads til aktiviteter eller fordybelse, fred og ro. Du vælger selv. En tur med blæst i håret og vind i kinderne ved Vesterhavet er også balsam for sjælen. 

Læs mere og bliv inspireret af eksemplerne på siden: Fritid-Natur-Kultur

Hvor får jeg nye netværk?

Ringkøbing-Skjern Kommune vil gerne have flere tilflyttere og have dem til at falde godt til. Derfor bliver du som tilflytter budt velkommen af kommunen og indbudt til velkomstarrangementer. De fleste steder er der også lokale velkomstambassadører, der byder velkommen og gerne hjælper med kontakter i lokalområdet.

Vi anbefaler også tilflyttere til selv at være aktive for at få nye venner bl.a. ved at deltage i lokale arrangementer og melde sig til aktiviteter i foreninger, hvor det er muligt at møde andre med fælles interesser.

Du kan finde et par tips på siden: Nye naboer og venner.

Er du ung mellem 20 og 35 år anbefaler vi dig blandt andet at blive medlem, gratis, i netværket InWestjylland

Lotte og Ulrik er flyttet til Lem fra København

Grundige overvejelser om deres fremtidige liv. Og særligt ønsket om et trygt børneliv for de to sønner fik Lotte og Ulrik til at flytte fra bylivet i København til landsbylivet i Vestjylland. Valget faldt på Lem, da Ulrik fik mulighed for et karriereskift med et job hos Vestas. Siden dukkede ønskejobbet også op til Lotte. Flytningen har betydet, at børnene kan færdes frit i et trygt miljø tæt på naturen. Familien har også fået et større økonomisk råderum, der giver plads til både et stort hus, to biler, ferier og aktiv fritid. -Det havde vi ikke kunnet på samme måde i en større by, fremhæver Lotte.

 

Birgitte Bille er flyttet til Velling fra Sjælland

Birgitte Bille tog springet og flyttede fra sit drømmehus og sin velfungerende virksomhed i Holbæk på Sjælland til Vestjylland for at komme tættere på børnebørnene. Nu bor hun i nyt lejet hus med direkte udsigt til Ringkøbing Fjord. Hun dyrker have sammen med andre og har sommerhus ved Vesterhavet, så der er god plads til besøg af vennerne fra Sjælland. Birgitte Bille har samtidig startet ny praksis i Ringkøbing, og virksomheden trives allerede godt efter det første år. Birgitte Bille fremhæver den fantastiske natur, dejlige fællesskaber og en helt særlig nærhed.