Vi er også rige på kultur

Fritid og kultur i Ringkøbing-Skjern 

Ringkøbing-Skjern Kommune er ikke kun rige på natur. Her kan du lige få lidt smagsprøver på den kulturrigdom, som vi også kan byde på i Naturens Rige. 

Kunstruten i Videbæk viser bybilledet i Videbæk præget af billedhugger Jens Lunds værker, men på kunstruten er også flere andre spændende kunstnere repræsenteret. Og byen rummer blandt andet også Vestjyllands Kunstpavillon. Der er også spændende kunst i kommunens andre byer. 

 

 Den Dykkende Dame i Tarm

Den Dykkende Dame i Tarm Foto: hvidesande.dk

Kultur er også Plesner-arkitekturen i Ringkøbing, idræts-, sports- og svømmehallerne , kirkerne og en række skulpturer og monumenter, som blandt andet præsenteres her af Kunstforeningen for Ringkøbing og Omegn.

Hvert år er der også Kunsten inviterer indenfor med udstillinger og arbejdende værksteder forskellige steder i Ringkøbing-Skjern Kommune. Året rundt gæster kunstnere, forskellige kultur-personligheder og orkestre også kommunen med spændende underholdning. Du kan få smagsprøver under Det Sker.

 

 Ur-nat-optog Teatret OM

Teatret OM Foto: RKSK

En tur i biografen er et hit for de fleste. Andre spændende kulturoplevelser er der eksempelvis i Teatret OM, på bibliotekerne for hele familien og i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter. Centret er ikke kun rammen om Skjern Håndbolds hjemmebane på Skjern Bank Arena, men også løbende om en række større arrangementer med koncerter, foredrag, gymnastikopvisninger og events.

Hvide Sande Masterclass, kulturhuset Mejeriet i Tarm og Skjern-Tarm Musikforening har spændende tilbud på programmet. Bork Festival og Rock i Ringkøbing er eksempler på nogle af de større musikevents, vi kan byde på i Ringkøbing-Skjern. Spillestedet Generator og det nye Remisen i Skjern har løbende musiktilbud. Du kan f.eks. også danse Swing og Rock´n roll. Vi har aktive kor, som du kan lytte til eller synge med i, også et kor for kun mænd. Og du kan komme med i bands og orkestre. Ind imellem dukker der jo også spændende, skæve indslag op. Som eksempelvis da skoleleverne fra Holmsland ville afprøve, om musik kan forbedre køernes mælkeproduktion.

 

 

Du kan blive klogere

Vi har også mange muligheder for at blive klogere i fritiden med kulturen i Ringkøbing-Skjern Kommune. Foredragsrækker, højskoledage og aftenforedrag er både underholdning, lærdom og oplevelser. På samme måde kan du også blive klogere på vores kulturarv.

Ringkøbing Fjord Museer gør historien levende på 10 museer og attraktioner lige fra en fredet strandfogedgård, en hollandsk vindmølle til et fungerende fyrtårn og oplevelsesparken Naturkraft.

Museerne har løbende aktiviteter, der gør historien levende, og dermed er museerne med til at opretholde en fælles vestjysk hukommelse – vores kulturarv. Og her kan du faktisk også slå to-tre fluer med et smæk ved at melde dig som frivillig. Du kan nemlig både blive klogere, blive en del af et fællesskab af over 300 frivillige og få afprøvet nye sider af dig selv som eksempelvis deltager i et vikingetogt i Bork Vikingehavn. Du kan forresten også blive medlem af en af museumsforeningerne.

 

 Bork Vikingehavn

Bork Vikingehavn Foto: RKSK

Du kan se, hvad der sker på enkelte af de forskellige besøgssteder her: Bork VikingehavnBundsbæk MølleLyngvig FyrRingkøbing MuseumAbelines Gaard og Kaj Munks Præstegård.

I en række af kommunens byer og landsbyer er der også lokalarkiver, som kan være med til at gøre en klogere på omgivelsernes historie.

Lotte og Ulrik er flyttet til Lem fra København

Grundige overvejelser om deres fremtidige liv. Og særligt ønsket om et trygt børneliv for de to sønner fik Lotte og Ulrik til at flytte fra bylivet i København til landsbylivet i Vestjylland. Valget faldt på Lem, da Ulrik fik mulighed for et karriereskift med et job hos Vestas. Siden dukkede ønskejobbet også op til Lotte. Flytningen har betydet, at børnene kan færdes frit i et trygt miljø tæt på naturen. Familien har også fået et større økonomisk råderum, der giver plads til både et stort hus, to biler, ferier og aktiv fritid. -Det havde vi ikke kunnet på samme måde i en større by, fremhæver Lotte.

 

Kasper Søndergaard er flyttet til Skjern

Efter mange år med fire-fem timer dagligt på landevejen er landsholdsspiller og topspiller i Skjern Håndbold, Kasper Søndergaard, og hans familie flyttet til Skjern. -Det var en stor beslutning, fordi vi har mange relationer i Aarhus, og Aarhus er en fantastisk by. Men Skjern er også en dejlig by, og vi nyder at bo herude, siger Kasper Søndergaard, der er glad for at have flere timer sammen med holdkammeraterne. Samtidig fremhæver Kasper Søndergaard, at han har fået meget mere tid sammen med sønnen, som han nu både kan aflevere sent i børnehave og hente tidligt